Interieurontwerp en styling

Ziet, voelt en creƫert

Interieurontwerp en styling

Ben je op het punt gekomen dat je geen keuze kan maken. Heb je al uren getwijfeld over een kleur, of over de maat van een vloerkleed en wil je er zeker van zijn dat je doordachte keuzes maakt? Dan ben je aan het juiste adres!

Een interieurontwerp van Het Interieurbureau bestaat uit een concreet interieuradvies voor de inrichting en aankleding van een losse ruimte, een heel woonhuis of werkplek. We kijken naar alle onderdelen van het interieur, variërend van indeling en inrichting tot en met kleuren, materiaalgebruik, accessoires en verlichting

concept

een interieur op maat

De ruimte waarin je leeft, moet jou een prettig gevoel geven. In je huis wil je tot rust komen, op je werkplek wil je geïnspireerd raken. Dit is te beïnvloeden met kleuren en materialen. Sommige kleuren zijn rustgevend, andere juist prikkelend. Bepaalde materialen, zoals knisperend katoen en grof geweven linnen, doen je misschien denken aan een boswandeling, of een middag aan zee.

"Jouw persoonlijkheid is mijn inspiratie."

Om te weten welk interieur bij jou past, leer ik je graag wat beter kennen. Waar word jij vrolijk van? Wat geeft jou rust? En wat doe je graag? Door het stellen van gerichte vragen help ik je op weg. Vervolgens vertaal ik deze informatie naar een kleurenpalet en materialenplan waar jij je bij ‘thuis’ voelt. 

kleuradvies

kleur = gevoel

Kleur is in je interieur een belangrijk gegeven. Het bepaalt voor een groot deel de sfeer, roept herinneringen op en heeft zelfs invloed op je emoties. Maar kleur is ook functioneel. Bepaalde kleuren doen een ruimte groter lijken, of juist behaaglijker. Door op de juiste manier gebruik te maken van dit effect, helpt kleur je om je interieur af te stemmen op jouw wensen.

ruimtelijk ontwerp

moeite met het maken van een praktische indeling?

Elke ruimte heeft een unieke functie. In een keuken breng je tijd door met je gezin, op kantoor zit je bij collega’s. In de wachtkamer bij de tandarts spelen andere emoties dan bij een reclamebureau.

Een goed interieur maakt een ruimte geschikt voor zijn functie, en laat deze tegelijkertijd prettig aanvoelen. Vanuit een plattegrond maak ik een ontwerp op basis van jouw wensen, afgestemd op de specifieke functie van deze ruimte.

verlichtingsadvies

maak sfeer met het juiste licht

De invloed van goede verlichting wordt vaak onderschat. Jammer, want net als bij kleur beïnvloedt licht de manier waarop een ruimte aanvoelt: ruimtelijk of knus, warm of koel, prikkelend of rustgevend. Dat merk je zodra je binnen komt.

Spreekt deze manier van werken je aan?

Ben jij van plan je interieur aan te pakken en heb je behoefte aan professioneel advies? Neem dan contact met me op voor een vrijblijvende afspraak.

Anke Kraus

Anke Kraus anke@hetinterieurbureau.nl
06 2693 8327